۵ کاربرد اینفوگرافیک که حرفه شما را متحول میکند
آیا ساخت اینفوگرافیک به درد من میخورد؟ کاربرد اینفوگرافیک چه هستند؟
هنگام آشنایی با اینفوگرافیک و یادگیری طراحی آن شاید این سوال به ذهنتان خطور کرده باشد که در چگونه میتوانید از اینفوگرافیک استفاده کنید؟ آیا یادگیری تکنیکهای اینفوگرافیک ارزشش را دارد و میتواند در حرفه و رشته تحصیلی شما به کار بیاید؟
در این پست با برخی از کاربردهای اینفوگرافیک آشنا میشوید که به شما نشان میدهد میتوانید در بسیاری از کارهایی که فکرش را نمیکنید از اینفوگرافیک استفاده کنید. همچنین آمارها و مواردی را معرفی میکنیم که شما را بیش از پیش از اهمیت اینفوگرافیک مطلع میکند.
۱- کاربرد اینفوگرافیک در اطلاع رسانی
در هر زمینهای که مشغول به کار باشید، گاهی نیاز خواهید داشت تا اطلاعاتی عمومی را به گوش عموم مردم برسانید. چگونه باید این کار را بکنید؟ آیا نصب اطلاعیههایی متنی برای این کار کفایت میکند؟ استفاده از متنهای تلفیقشده با طراحی گرافیکی یا به عبارتی همان اینفوگرافیک تاثیر بسیار بیشتری در آگاهی مردم از دادههای مورد نظر شما خواهد داشت.
به این آمار جالب درباره کاربردهای اینفوگرافیک با عنوان ۲۰ آمار جدید اینفوگرافیک در سال ۲۰۲۰ توجه کنید: زمانی که مردم اطلاعات را به صورت شنیداری دریافت میکنند، تنها ۱۰ درصد از آن را در روزهای آینده به یاد خواهند داشت. در حالی که اگر اطلاعات را به همراه تصاویر مرتبط با آن دریافت کنند، در چند روز آینده حدود ۶۵ درصد از آن در خاطرهشان ثبت خواهد شد.
اینفوگرافیک های اطلاع رسان را میتوانید در مواردی مانند اطلاع رسانی درباره علائم بیماریهای خطرناک، حفظ محیط زیست، رعایت نکات ایمنی آزمایشگاهها و … به کار ببرید.
اینفوگرافیک های مناسب: اطلاع رسان، تایم لاینی، مقایسهای، نقشهای
۲- کاربرد اینفوگرافیک در بازاریابی
اگر در زمینه بازاریابی مشغول به کار هستید، بی شک به اینفوگرافیک ها نیاز خواهید داشت. بخصوص اگر در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعال هستید، اینفوگرافیک میتواند به شما کمک کند تا ترافیک بیشتری را روی وبسایت بیاورید و تعامل بیشتری در شبکههای اجتماعیتان با مخاطبها ایجاد کنید. آمارهای زیادی درباره این کاربرد اینفوگرافیک وجود دارند که شما را مجاب میکنند از آن استفاده کنید. از جمله:
- اینفوگرافیک ها میتوانند ترافیک وبسایت را ۱۲ درصد بالا ببرند.
- توییت های دارای تصویر و محتوای دیداری، ۱۵۰ درصد بیشتر از توییتهای متنی به اشتراک گذاشته و ریتوییت میشوند.
- مقالههای وبلاگی که در آنها اینفوگرافیک وجود دارد، نسبت به سایر مقالات ۱۷۸ درصد بک لینک بیشتری میگیرند.
- اینفوگرافیک ها سه برابر بیشتر از سایر پستها در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند.
- احتمال این که یک اینفوگرافیک به صورت کامل خوانده شود، ۳۰ برابر بیشتر از احتمال کامل خوانده شدن یک پست وبلاگ است.
بنابراین اگر هنوز برنامهای برای جا دادن اینفوگرافیک در برنامه محتواییتان ندارید، بهتر است از همین حالا شروع کنید!
اینفوگرافیک های مناسب: تایم لاینی، مقایسهای، تشریحی، نمودار تکی
۳- گزارش نویسی با اینفوگرافیک
گزارش نویسی یکی از مهمترین فعالیتهایی است که در هر سازمانی اجرا میشود. ویژگی یک گزارش خوب این است که بتواند تمام اطلاعات مورد نیاز را در زمانی کوتاه به مسئول مربوطه انتقال بدهد. پس چه راهی بهتر از این است که از اینفوگرافیک برای تهیه گزارش سازمانی استفاده کنید؟
واقعیت این است که مغز انسان ۹۹٪ از اطلاعات حسی را که به آن میرسد درجا فیلتر میکند و از یاد میبرد. به عبارت دیگر تنها ۱٪ از اطلاعات دریافتی در ذهن شما باقی میماند. اینفوگرافیک ها از جمله این ۱ درصد اطلاعات حفظشده هستند. همچنین مطالعات نشان دادهاند که محتواهای تصویری رنگی، تمایل مخاطب به خواندن آن محتوا را تا ۸۰٪ افزایش میدهد. بنابراین اگر میخواهید گزارشی که تهیه کردهاید در قفسه خاک نخورد و حتما خوانده شود، این کاربرد اینفوگرافیک را از یاد نبرید!
اینفوگرافیک های مناسب: نمودارهای تلفیقی، تک نموداری، تایملاینی
۴- کاربرد اینفوگرافیک در ارائه
طراحی پرزنتیشن کاری است که همیشه استرس زیادی به دنبال دارد. هنگام ارائه دادن همیشه این پرسش در ذهن شما پرسه میزند که: آیا موفق شدهام توجه مخاطبانم را جلب کنم؟ آیا ارائه من برای آنها جذاب است؟ اگر یکی از افراد حاضر در سالن به هر دلیلی خمیازه بکشد یا سالن را ترک کند استرس شما بیشتر هم میشود!
پس چاره کار چیست؟ اولین گام این است که به ارائه گزارشهای شفاهی اکتفا نکنید. تصویر و محتواهای دیداری در ارائه دادن میتوانند بسیار برای شما مفید باشند: اینفوگرافیک ها راهی مناسب برای ایجاد جذابیت مناسب و معقول در پرزنتیشن هستند. باعث میشوند که پرزنشتین شما نه خیلی شلوغ و نه خیلی خالی به نظر برسد و تمام توجه مخاطب را به خود جلب کند. به این پژوهش انجام شده در دانشکده بیزنس وارتون توجه کنید:
به گروه آزمایشی دو نمونه پرزنتیشن نشان داده شد. پرزنتیشن اول شامل محتوای دیداری و شامل تصویر بود در حالی که پرزنتیشن دوم کاملا شفاهی بود. در پایان، ۶۷٪ از مخاطبان پرزنتیشن اول را متقاعدکننده میدانستند در حالی که پرزنتیشن دوم تنها ۵۰٪ از مخاطبان را متقاعد کرده بود.
اینفوگرافیک های مناسب: اطلاع رسان، تایم لاینی، مقایسهای، نقشهای، نمودارها
۵- آموزش
جلب کردن توجه تعدادی دانش آموز و دانشجو به بحثهای آموزشی داخل کلاس، صبر و انرژی زیادی نیاز دارد. برای آموزش دادن میتوانید از کاربرد اینفوگرافیک در اطلاعرسانی و پرزنتیشن به صورت همزمان در بحث آموزش نیز استفاده کنید. این موضوع که بسیاری از دانش آموزان با مفهوم «اینفوگرافیک» آشنایی ندارند نیز به جذابیت بیشتر آموزش با اینفوگرافیک کمک میکند.
در یک پژوهش انجامشده با هدف سنجیدن نظر دانشآموزان به استفاده از اینفوگرافیک در آموزش، مطالب مربوط به آناتومی دستگاه گوارشی طی یک دوره ۶ هفتهای به ۱۴۰ دانشآموز تدریس شد. در پایان این دوره، ۷۴ نفر از دانشآموزان گفتند که پیش از این با مفهوم اینفوگرافیک آشنا نبودهاند. ۸۴ نفر از آنان نیز پیش از این حتی واژه اینفوگرافیک را نشنیده بودند! دانشآموزان همچنین گفتند که استفاده از تکنیک اینفوگرافیک برای آموزش، بسیار موثرتر از استفاده از متن و تصاویر آموزشی به صورت جداگانه بوده است و مفاهیمی که توسط اینفوگرافیک تدریس شده است، در ذهن بسیار ماندگارتر است.
اینفوگرافیک های مناسب: تشریحی، سلسله مراتبی، مقایسهای، تایملاینی
ما درباره ۵ کاربرد اینفوگرافیک در اطلاع رسانی ، بازاریابی، گزارش نویسی، ارائه و آموزش صحبت کردیم. این موارد فقط چند مثال هستند. قطعا کاربردهای اینفوگرافیک بیش از این چند مورد است که بیان شد. شما میتوانید در هر شغل و حرفه ای که دارید از طراحی اینفوگرافیک استفاده کنید.
ابزارهای زیادی نیز برای طراحی اینفوگرافیک وجود دارند که برخی از آنها رایگان یا آنلاین هستند. در سایر مقالات آکادمی اینفوگرام برخی از این ابزارها را بررسی کردهایم.