آکادمی اینفوگرام کتاب راهنمای کاربردی دیتاژورنالیسم

کتاب راهنمای کاربردی دیتاژورنالیسم

«دموکراسی در تاریکی می‌میرد». این شعاری‌ست که از چند سال پیش بر پیشانی روزنامه‌ی «واشنگتن پست» حک شده است. شعاری که نقش روزنامه‌ها و رسانه‌ها را در عصر جدید، به ما یادآوری می‌کند. دیری نپایید که در ایران هم، همچون سایر نقاط جهان، مطبوعات معنایی بسیار فراتر پیدا کردند و نقش‌های پررنگی در انقلاب مشروطه و ملی شدن صنعت نفت بازی کردند. مطبوعات تبدیل شدند به چراغی که قرار بود تاریکی را روشن کند. همین چراغ است که امروز در دست انبوهی از جوانان تحصیل‌کرده و خوش‌فکر ایرانی است. کسانی که علی‌رغم تمام موانع، در نشریات، روزنامه‌ها، سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی‌شان به دنبال آگاهی‌بخشی و انتشار روشنایی هستند.

«روزنامه‌نگاری داده‌محور» یا «دیتا ژورنالیسم»، گونه‌ای از روزنامه‌نگاری است که تلاش می‌کند با اتکا بر داده‌های عددی، صحت‌سنجی و حقیقت‌یابی وقایع را دقیق‌تر کند. ست گودین، نویسنده‌ی کتاب‌های مشهور در حوزه‌ی بازاریابی می‌گوید: «هر چیزی را که اندازه‌گیری کنید، بهتر می‌شود»! این جمله که در ضرورت اندازه‌گیری بیان شده است، ناخودآگاه مسئله‌ی مهم‌تری را به ما یادآوری می‌کند: «قابل اندازه‌گیری بودن»!

کسانی که با شفافیت و پاسخ‌گویی بیگانه‌اند، ترجیح می‌دهند همواره عملکردشان غیر قابل‌اندازه‌گیری باشد. همیشه بتوانند با جملات کیفی و مبهم، خود را حق به جانب نشان بدهند. در طرف مقابل، این کمیت‌ها، عددها و داده‌ها هستند که می‌توانند امکان سنجش هر حرکتی را فراهم کنند.

این یک واقعیت است که اگر کسی بخواهد، با عدد و آمار هم می‌تواند دروغ بگوید، اما واقعیت مهم‌تر این است که وقتی پای عدد و رقم مطرح باشد، دروغ گفتن سخت‌تر است و راحت‌تر می‌توان گزاره‌ها را صحت‌سنجی کرد تا دروغ و راست از هم جدا شوند.

این کتاب به کمک جمعی از نویسندگان آماده شده است و در حال کامل شدن و بهبود است. در صورتی که خطاهای نگارشی یا علمی در آن مشاهده کردید یا پیشنهادی برای بهبود آن دارید، از طریق ایمیل info@infogramacademy.com با ما درمیان بگذارید.

دانلود راهنمای کاربردی دیتا ژورنالیسم

 

راهنمای کاربردی دیتا ژورنالیسم

دانلود راهنمای کاربردی دیتا ژورنالیسم