Search
Close this search box.
دیگر

راهنمای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی

۱/۵ - (۱ امتیاز)

در حال حاضر بیش از ۴۰۰ هزار فروشگاه اینترنتی در کشور مشغول به فعالیت هستند، اما از این تعداد تنها ۱۰۰ هزار واحد نماد الکترونیک و مجوزهای مربوط را دریافت کردند. با توجه به گسترده شدن فضای مجازی و پیشرفت تکنولوژی در این زمینه، بیشتر افراد به سمت کسب و کار اینترنتی روی آورده‌اند.
 اما برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی همانند سایر کسب‌وکارها ممکن است موانع و مشکلاتی سر راه‌تان قرار بگیرد. چگونه می‌توان یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کرد؟ باید چه مراحلی را پست سر بگذارید؟ آیا برای این کسب‌وکار نیاز به مجوز دارید؟ ما در این مقاله قصد داریم تا فرآیند شکل‌گیری و راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی برایتان بازگو کنیم، پس برای پاسخ به سوالات‌تان تا انتها این مقاله با ما همراه باشید.

مراحل راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی

راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی همواره یکی از ایمن‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها برای فروش آنلاین است. برای مثال؛ اگر در فضای اینستاگرام پیجی برای فروش محصولات‌تان داشته باشید، کار شما همواره با خطر فیلترینگ و قطع شدن اینترنت همراه است. اما فروشگاه اینترنتی به دلیل استفاده از درگاه داخلی به هیچ عنوان فیلتر نمی‌شود.
البته برای شروع و راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی هم باید مراحل مختلفی را طی کنید، تا بتوانید فروشگاه را راه‌اندازی کنید. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد: 

شناخت درست محصول مورد نظر

شاید برایتان این سوال مطرح شود که چه محصولی برای عرضه در فروشگاه اینترنتی مناسب است؟ ابتدا باید محصولاتی که قصد فروش آن‌ها را در فروشگاه اینترنتی دارید، مشخص کنید. یکی از مهم‌ترین مراحل در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، انتخاب محصول است. در حین انتخاب محصول باید به ویژگی‌های مهمی چون موارد زیر توجه کنید:

۱- دقت کنید که محصول مورد نظر باید دارای حاشیه سود مناسب باشد.

۲- بسته‌بندی و ارسال آن در عین شکیل بودن، بسیار مقاوم و محکم باشد.

۳- محصول مورد نظر را باید بتوانید به صورت آنلاین عرضه کنید.

۴- نسبت به محصول مورد نظر شناخت کافی داشته باشید. شناخت بیشتر به معرفی بهتر محصولات و جلب اعتماد مشتریان کمک بسیاری می‌کند.

۵- شرایط نگهداری و تامین آن برایتان مشکل‌ساز نباشد. به این موضوع همواره توجه کنید.

یکی دیگر از مهم‌ترین بخش‌ها برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، مشخص کردن هاست و دامنه است. هاست به آدرس اینترنتی سایت گفته می‎شود که فضای فروشگاهی در آن قرار می‌گیرد. اما دامنه بخشی از هاست بوده که اهمیت آن به مراتب بیشتر از هاست است، بیشتر فروشگاه‌های اینترنتی نام فروشگاه را به عنوان دامنه معرفی می‌کنند. انتخاب دامنه به دلیل اهمیت فراوانی که در بخش سئو سایت دارد، بسیار مهم است. به همین دلیل باید در انتخاب آن به نکاتی توجه داشته باشید:
در انتخاب دامنه به هیچ عنوان از علائم اختصاری استفاده نکنید.

دامنه‌ای که انتخاب می‌کنید باید با نام فروشگاه شما مرتبط باشد. برای مثال؛ نمی‌توان نام یک باشگاه ورزشی را به روی یک سایت محصولات آرایشی و بهداشتی قرار داد.

بهتر است نام دامنه کوتاه باشد تا بهتر در یادها بماند.

برای بهتر معرفی شدن هاست و دامنه، از کلمه کلیدی در دامنه استفاده کنید.

بازار هدف داشته باشید


بعد از اینکه مشخص کردید که چه محصولی را در فروشگاه اینترنتی عرضه کنید، حالا باید به سراغ بازار هدف بروید. شاید در این بخش سوالاتی برایتان عنوان شود. سوالاتی مثل:

۱- محصول‌تان برای خانم‌ها جذاب است یا آقایان؟

۲- برای کدام گروه سنی مناسب است؟

۳- سطح درآمدتان با توجه به تقاضا در بازار چقدر است؟

۴- افرادی که متقاضی محصول شما هستند تعدادشان در کدام شهرها بیشتر است؟

برای معرفی بهتر محصول و دیده شدن آن، باید بتوانید بازار هدف را به درستی انتخاب و تحلیل کنید.

طراحی وب سایت

وب‌سایت در فروشگاه اینترنتی، حکم ویترین فروشگاه شما را دارد. برای داشتن یک ویترین زیبا و چشمگیر، بهتر است تمام خلاقیت و دقت خود را به کار بگیرید. باید سایتی طراحی کنید که در عین سادگی بتواند بسیار جدید و خلاقانه باشد، از طرفی سایت فروشگاه باید با فضای جدید خود بتواند توجه بسیاری از افراد را به سمت خود جلب کند.
از جمله روش‌هایی که برای طراحی سایت می‌توان از آن استفاده کرد:

سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS: یکی از رایج‌ترین روش‌های طراحی سایت، استفاده از وردپرس است. با استفاده از امکانات و خدماتی که وردپرس در اختیار کاربر قرار می‌دهد، می‌توانید سایت را طراحی کنید. تمامی مراحل کار با سایت و قرار دادن محصولات جدید و…. را با وردپرس می‌توانید انجام دهید.

برنامه نویسی: یکی دیگر از روش‌های طراحی سایت، برنامه‌نویسی است. این روش در مقایسه با سایر روش‌ها برای طراحی سایت هزینه‌ی بالاتری را در بر دارد، اما سایتی که با برنامه‌نویسی طراحی می‌شود بسیار جامع‌تر و دقیق‌تر خواهد بود.

استفاده از فروشگاه: برخی از سایت‌ها پنل‌های مدیریتی در اختیارتان قرار می‌دهند که با استفاده از این پنل‌ها می‌توانید محصولات خود را در سایت عرضه کنید. از طرفی یک درگاه پرداخت برای پرداخت هزینه‌ها داشته باشید.  

درگاه پرداخت

برای استفاده از درگاه پرداخت باید مجوز فروشگاه اینترنتی داشته باشید تا بتوانید از آن استفاده کنید. برای اینکه بتوانید درگاه پرداخت فروشگاه اینترنتی خود را فعال کنید لازم است با مدارک و مجوز مربوطه به یکی از بانک‌ها بروید و درخواست خود را ثبت کنید. این راه ممکن است کمی طولانی و زمان‌بر باشد، به همین دلیل شرکت‌های واسطه‌ای در بازار فعال هستند که می‌توانند به راحتی با دریافت کارمزد این کار را برایتان انجام دهند.
اما برای دریافت درگاه بانکی، باید با داشتن نماد اعتماد الکترونیکی به بانک مورد نظر بروید و درگاه بانکی را به صورت مستقیم برای فروشگاه اینترنتی فعال کنید.

تبلیغات فروشگاه اینترنتی

یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث پیشرفت و رشد فروشگاه اینترنتی شما می‌شود، داشتن تبلیغات خوب و معتبر است. سعی کنید راه‌هایی را برای تبلیغ انتخاب کنید که در عین بازدهی بالا، تعرفه‌های معقولی نیز داشته باشند. علاوه بر داشتن تعرفه مناسب باید در یک زمان مناسب برای تبلیغ فروشگاه‌تان اقدام کنید. به عنوان مثال اگر تازه فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کرده‌اید و هنوز حجم محصولات‌تان به اندازه‌ای نشده که بتوانید سایت را کامل کنید، نباید به فکر تبلیغات باشید. زمانی این کار را انجام دهید که از نظر محتوا فروشگاه اینترنتی، اطمینان خاطر داشته باشید. این موضوع را به یاد داشته باشید که دیدن یک سایت خالی از محتوا و محصول برای مشتری نمی‌تواند جذاب باشد.

مجوزهای مورد نیاز برای راه‌اندازی فروشگاه

برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی طبق قوانین کشور ابتدا باید، نماد اعتماد الکترونیک را بگیرید. برای دریافت این نماد می‌توانید به سایت https://www.enamad.ir/ مراجعه کنید.
 از طرفی اگر در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارید باید مجوز فعالیت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای را داشته باشید.
در حال حاضر فروشگاه‌هایی بدون داشتن مجوز در حال فعالیت هستند، اما داشتن این مجوزها اعتماد مشتری را جلب خواهد کرد و داشتن اعتماد، در خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی حرف اول را می‌زند. 

سئو سایت

از دیگر عواملی که باعث بیشتر دیده شدن سایت شما خواهد شد، داشتن یک سئو خوب است. برای اینکه بتوانید سایت خود را بیشتر معرفی کنید باید در فضای کسب و کار اینترنتی رتبه خوبی داشته باشید. برای این‌کار تنها کافیتس روی مواردی چون سئو سایت، محتوا تولید شده، روش‌های بازاریابی دیجیتال و … تمرکز کنید.

یک فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای

در حال حاضر بیشتر افراد ترجیح می‌دهند که خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام دهند. از این رو بازار فروشگاه‌های آنلاین به واسطه فضای مجازی در حال رشد و پیشرفت است. در این مقاله سعی کردیم تا شما را برای راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین راهنمایی کنیم و تمام موارد مهمی که می‌تواند برای شروع فعالیت یک فروشگاه اینترنتی مهم باشد را عنوان کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *